Ștefan Mihalache, băiatul care mai târziu avea să devină artistul pe nume Connect-R, a intrat prima oară într-un studio în 1997 cu ocazia înregistrării primei sale piese numită „Observ”, de pe compilația „Real Hip-Hop”. Aceasta a fost înregistrată alături de colegii din trupa fondată de el – Giganții. În 1999 a lansat o nouă piesă, numită „Operație Pe Suflet Deschis”, care a urcat până pe locul 2 în top 50 la Radio Contact, în cel mai cunoscut și apreciat top muzical din România din acele vremuri. În 2000, Connect-R a fondat Veritasaga, alături de Jivago, Preaetor și Dribbler.

Prima colaborare cu un nume mare din show-bizul românesc a fost pentru melodia „Fără Nume”, a trupei R.A.C.L.A.. Această piesă a făcut parte din albumul „Plus Infinit” al trupei R.A.C.L.A. La scurt timp după aceea a fost invitat să facă din nou echipă pentru un alt album, numit „Pătratul Roșu”. Tot atunci a început și cariera lui de producător muzical, compunând tot albumul R.A.C.L.A., numit „Dexteritate”.

Primul extras de pe albumul „Dexteritate” a fost piesa „2 în 1”, care s-a bucurat de un videoclip în regia lui Marian Crișan, cel care mai târziu avea să devină câștigătorul trofeului Palme D’Or! Al doilea extras de pe albumul Dexteritate a fost piesa „O Lacrimă Pentru Pământ”, mesajul acesteia fiind unul social.

În 2006, Connect-R a făcut un pas înainte în cariera sa muzicală, stabilind un record impresionant: în acel an el a fost primul rapper care a evoluat pe scena Eurovisionului, împreună cu Arsenie el a reprezentat atunci Moldova în marea finală, cu piesa Loca. Seria de recorduri nu s-a oprit aici, el fiind singurul artist care a avut 6 piese simultan în playlistul Radio 21! „Dacă Dragostea Dispare” este prima piesă românească de pe YouTube care a fost vizionată de nu mai puțin de 1 milion de ori!

În 2007 Connect-R a hotărât să revină cu un nou album. Artistul a lucrat la acest album doi ani și toate piesele păstrează feeling-ul R&B fiind în același timp o mixtură între vechi și nou, între hip-hop, r&b și soul. Albumul „Dacă Dragostea Dispare” conține 16 piese, o parte dintre acestea fiind în colaborare cu Alex, Smiley, Don Baxter și Motzu. Piesa „Dacă Dragostea Dispare” a fost prima piesă hip-hop care a rulat în heavy-rotation la radiouri, după 10 ani de pauză în care acest gen a lipsit de pe posturile naționale.

Următorul pas al lui Connect-R în cariera lui solo a fost realizarea piesei „Burning Love”, cea care urma să devină hitul anului 2009 și să staționeze o perioadă bună pe prima poziție a Nielsen Music Chart, barometrul de măsurare a difuzărilor radio și tv! Următorul single al lui Connect-R a fost piesa “Murderer”, care a fost lansată la începutul lunii ianuarie și continuă ceea ce a început Burning Love, păstrând sound-ul piesei precedente, împingând însă “povestea” puțin mai departe.

Connect-R a înființat casa de producție “Rappin’ On Production”, făcând echipă cu Chris Mayer și Nick Kamarera. La ușa “Rappin’ On Production” au bătut mulți artiști în căutare de hituri, astfel că multe piese care se găsesc pe posturile de radio și TV au trecut măcar pentru câteva versuri pe la studioul lui Connect-R. Echipa Rappin’ On se ocupă de înregistrare audio, producția pieselor, compoziție, orchestrație, mixaj, masterizare, restaurare, etc.