Născut în Lipova, județul Arad, binecunoscutul solist de muzică populară Lucian Drăgan a fost crescut într-o familie de instrumentiști cu tradiție. Bunicul – Simion Drăgan a stăpânit la perfecție vioara și contrabasul, tatăl său – Dorel Drăgan a cântat la acordeon, iar frații săi au împărtășit dragostea pentru muzica populară românească. Lucian Drăgan a urcat prima oară pe scenă în copilărie, alături de tatăl său, care i-a fost şi mentor. De mic copil a deprins tainele acestei frumoase pasiuni, fiind remarcat chiar de învățătorul din clasele I-IV, la serbările organizate în timpul școlii. Lucian Drăgan este colaborator al Casei de Cultură Lipova de la vârsta de 14 ani ca instrumenist (acordeon). A debutat ca solist vocal în anul 1995 prin colaborări cu studiouri de înregistrare audio-video din Arad și Timișoara și a învățat toate tainele publicului ascultător în cadrul mai multor turnee în străinătate, în SUA și Europa. Cântecele sale au pornit de pe plaiurile bănăţene ale Lipovei şi, încet, dar sigur, au cucerit toată suflarea românească, din ţară, dar și peste hotare.


Artistul are 3 copii, Lucian Drăgan Jr, Alexandra și Radu, iar cei care calcă pe urmele tatălui lor, Alexandra și Lucian Drăgan Jr., au reușit să se afirme deja în muzica populară românească, fiind deja foarte cunoscuți. Tânăra artistă studiază la școală pianul și percuția, fiind înscrisă de asemenea într-un ansamblu de dansuri populare. Lucian Drăgan Jr impresionează prin prezența sa scenică și calitatea spectacolelor oferite.


Lucian Drăgan susține concerte singur, dar cântă uneori duete cu fiica lui Alexandra și fiul Lucian Drăgan Jr. în cadrul unor spectacole cu repertoriu comun.Om modest, mulţumit de realizările sale, Lucian Drăgan este artizanul unor recitaluri de excepție alături de copiii săi care i-au moștenit talentul și cântă de la cele mai fragede vârste.