Ciprian Istrate este un interpret de muzică populară, născut în Luduș și crescut în micuța dar frumoasa localitate Iernut. Pasiunea pentru folclor a descoperit-o în armată, iar de-a lungul anilor și-a perfecționat latura artistică fără să renunțe la cariera sa din afara scenei, cea de Comisar de Poliție, Director al Ansamblului Artistic “Ciocârlia” al Ministerului Administrației și Internelor. A editat albumele de muzica populară “Dragu-mi cum cântă cucul” în 2002 și “Bine-i sta la codru verde” în 2005, precum și un album de colinde alături de un grup de copii din Iernut.

Împreună cu soția sa, Mihaela, cânta din anul 2010, când au scos primul album de duete, intitulat “Cântece de pe Mureș și Târnave”, urmat de albumele”Copilașii mi-s averea” și „Cântece de viață bună”.

Mihaela Istrate, soția interpretului, originară din Reghin, s-a lansat pe scena Casei de Cultură “Eugen Nicoară” și a participat la numeroase festivaluri și concursuri naționale de folclor, precum “Moștenitorii” și “Flori de pe Mureș”.